Trouwen

Trouwring links of rechts dragen? Lees het hier:

Trouwring links of rechts

Wanneer je gaat trouwen zoek je daar natuurlijk ook passende trouwringen bij uit. Een vraag die veel gesteld wordt is: draag je de trouwring links of rechts? Hoe hoort het? Daar zijn verschillende antwoorden op:

Trouwringen dragen volgens traditie

Volgens traditie worden trouwringen aan de vierde vinger van je hand gedragen, ook wel de ringvinger genoemd. Over het dragen van trouwringen staan verschillende verhalen. Een aantal delen we graag met je: Vroeger werden trouwringen aan de linker ringvinger gedragen omdat men er van overtuigd was dat de geest vanuit het hart naar de linker ringvinger reisde. Er is een bloedvat dat vanuit de ringvinger direct met je hart in verbinding staat, genaamd: De Vena Amoris.  Weer een ander verhaal geeft aan dat het dragen van de trouwring juist aan de rechterhand moet doordat rechts staat voor al het goed en links voor het slechte.

Wist je dat in veel landen stellen de trouwring toch aan de ringvinger van de linkerhand dragen? Het gebruik van een trouwring stamt uit de zestiende eeuw. In die tijd werd er geloofd dat het bloed van de ringvinger dus rechtstreeks in verbinding stond met het hart. Een mooi symbool toch?

Nog een leuke theorie: De ringvinger wordt ook wel de meest trouwe vinger genoemd. Iets wat in een huwelijk erg belangrijk is. Dit komt doordat wanneer g je de pink of middelvinger buigt, de ringvinger automatisch volgt. Hij buigt een beetje mee en is de naastliggende vinger dus trouw! Je hebt het nu geprobeerd he? En??

Trouwringen dragen volgens je geloofsovertuiging

In Nederland kan de keuze om de trouwring links of recht te dragen te maken hebben met je geloofsovertuiging. Vanuit vroeger, en nu nog steeds, wordt een trouwring door protestanten aan de rechterhand gedragen en aan de linkerhand door katholieken.

Trouwringen dragen naar voorkeur

Welke keuze je ook maakt om je trouwring aan te dragen, het is een persoonlijke keuze. Cultuur, geloof en tradities gaan er met de jaren een steeds kleinere rol in spelen. We gaan meer over op ons gevoel en eigen voorkeur. Ga je voor romantisch of juist praktisch? Wanneer je bijvoorbeeld rechts bent is het vaak handiger om je ring links te dragen. Dit komt doordat je de ring dan minder beschadigd. Ben je links, dan kan het prettig zijn de ring recht te dragen.

Trouwring op maat

Welke soort trouwring je kiest, trouwring links of rechts dragen, die keuze is aan jou. Overal ter wereld staat de trouwring als symbool voor trouw en eeuwige liefde. Dit wil jij uiteraard ook uitstralen met een trouwring die perfect om je vinger past. Trouwringen kun je ook prima op maat laten maken. Dit is uiteindelijk de keuze van het bruidspaar!

 

Deze artikelen zijn ook leuk!