Trouwen

Verlovingsring kopen? Wij geven je de 3 beste tips om een ring uit te zoeken

Verlovingsring kopen

Het moment, is eindelijk daar je gaat een verlovingsring kopen. Gefeliciteerd! De eerste stap naar je aanstaande verloving is al gezet. Maar hoe nu verder? En niet geheel onbelangrijk: Welke ring ga je aanschaffen?

Het is toch wel een spannende gebeurtenis, maar wij helpen je graag op weg richting een goede verloving. Daarom hebben wij van Tweedehandsjuwelier.nl, de beste tips voor je uitgezocht!

De ringmaat weten is belangrijkrijk tijdens het kopen van een verlovingsring

Dit is een zeer belangrijk detail, die je eigenlijk niet over het hoofd mag zien. Want je wil immers een verlovingsring kopen, die je aanstaande verloofde uiteraard wel moet passen. Er zijn dan ook verschillende trucjes hoe je dit eventueel zou kunnen achterhalen:

De meest veilige manier is om uiteraard een willekeurige ring van je partner mee te nemen naar de juwelier. Mocht dit nou onbegonnen werk zijn? Dan zul je toch wat creatiever moeten zijn, zo kun je een afdruk van de ring in een stuk zeep meenemen, succes!

Luister goed naar je partner gedurende het kopen van een verlovingsring

Ook al weet je aanstaande partner het misschien niet, maar probeer ieder mogelijk gesprek m.b.t. sieraden aan te grijpen en dat met name over de ringen. Want je wil immers een ring aanschaffen, die in de smaak gaat vallen.

Probeer dan ook zó goed mogelijk te luisteren naar je geliefde wanneer er iets wordt gezegd over de stijl van het sieraad. En daarin ook de voor- en afkeuren, zo kan het voor jezelf al stukken duidelijker worden in welke richting je moet denken bij het aanschaffen van een verlovingsring.

Houd goed rekening met het budget

Wanneer je een verlovingsring kopen wil, dien je goed rekening te houden met je eigen budget zo kom je nooit voor onverwachtse verrassingen te staan. De regel, dat een verlovingsring in 2022 nog altijd minimaal 2 maandsalarissen moet kosten, is tamelijk achterhaald.

Vroeger was de gedachte hierachter, dat mocht het inkomen van een partner wegvallen dan kon je de ringen altijd nog verkopen. Oftewel: een soort financiële zekerheid. De emotionele waarde is nog altijd groter dan het financiële aspect vooral in de tijd van nu. Breng jezelf daarom niet onnodig in een lastige positie voor het kopen van een superdure ring.

Veel succes met het ten huwelijk vragen van je geliefde

Wij hopen natuurlijk, dat je iets aan onze tips mag hebben, zodat jij je liefje zonder enkel probleem kunt verrassen met een ring. Waar haast geen nee tegen gezegd kan worden!

Wij wensen je veel succes met het ten huwelijk vragen van je geliefde!

Deze artikelen zijn ook leuk!