Douchen met stainless steel sieraden

In principe kunnen deze sieraden goed tegen het Nederlandse kraanwater. Daarnaast kan ook regenwater geen kwaad. Je hoeft dus niet bang te zijn dat wanneer ze nat worden ze per definitie verpest worden. Toch is er een maar, want het kan prima tegen het water en regenwater, maar je moet wel oppassen met shampoos en zeep. Er kunnen namelijk stoffen inzitten die de sieraden alsnog kunnen beschadigen. Daarom is het ook af te raden om ze te dragen tijdens het douchen of wanneer je een bad neemt. Toch vergeten je sieraden af te doen? Dit is echt geen ramp maar poets ze wel zo snel mogelijk droog met een zachte doek.

Daarnaast hebben we wel een kleine kanttekening: hierboven hebben we het namelijk over het Nederlandse kraanwater. Het Nederlandse kraanwater is niet altijd zoals het in andere landen is. In het buitenland kan het voorkomen dat er chlorine in het kraanwater zit. Dit kraanwater wordt afgeraden om te drinken, maar ook je sieraden kunnen hierdoor behoorlijk aangetast worden. Ben je in het buitenland en ga je je handen wassen of douchen? Doe je sieraden dan even af.

Handen wassen en schoonmaken met sieraden

Wanneer je graag ringen draagt van stainless steel is het misschien niet zo handig om steeds de ringen af te doen wanneer je je handen gaat wassen of schoonmaken. Je handen wassen met kraanwater is geen probleem. Maar je handen met zeep wassen is een ander verhaal. Zeept ontvet en kan ook je stainless steel ringen beschadigen. Dat zou zonde zijn.

Schoonmaken kun je het beste doen met handschoenen of je moet echt je ringen afdoen. In schoonmaakmiddelen zitten namelijk chemicaliën die stainless steel kunnen aantasten. Dit zou toch ontzettend zonde zijn?!

Is stainless steel 100% waterproof?

Kort en bondig: nee, dat is het dus niet. Je kunt zeggen dat het goed tegen water kan, maar 100% waterproof is het niet. Het hangt erg af van het water waarmee de sieraden in contact komen. We raden je dan ook aan om je sieraden altijd af te doen wanneer je in contact gaat komen met water. Zo blijven je sieraden zo lang mogelijk mooi.