Sieraden

Slapen met oorbellen: doe het niet!

slapen met oorbellen

Doe jij je oorbellen altijd uit als je naar bed gaat? Of laat je ze gewoon in en ga je slapen met oorbellen? Het beste kun je jouw oorbellen het beste uit doen wanneer je gaat slapen! Slapen met oorbellen heeft namelijk een aantal nadelen. Wij vertellen je er graag meer over:

Waarom je niet met oorbellen moet gaan slapen

Zoals we je al gezegd hebben is het niet verstandig om met oorbellen in te gaan slapen. Of je oorbellen nu van goud, zilver of stainless steel zijn, doe het niet! Daar zijn verschillende redenen voor en dat gaan we je uiteraard uitgebreid vertellen:

Een slechte nachtrust door te slapen met oorbellen

Er zijn ontzettend veel punten die bijdragen aan een goede nachtrust. Denk hierbij aan het juiste beddengoed, het juiste matras, voldoende ventilatie, een rustige kamer en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar wist je dat wanneer je oorbellen draagt tijdens het slapen dat dit je nachtrust ook kan beïnvloeden? En dit draagt niet bij aan een goede nachtrust. Of je nu grote of kleine oorbellen draagt tijdens het slapen, voor je nachtrust is het niet prettig. De achterkantjes van de oorbellen kunnen in je vel prikken terwijl je ligt. Daarnaast kun je ze ook voelen klappen wanneer je draait in je slaap. Het is toch ontzettend vervelend om constant wakker te worden doordat je oorbellen draagt in bed?

Oorbellen kunnen je beddengoed en oren beschadigen

Door met oorbellen naar bed te gaan kun je je beddengoed beschadigen. Ze kunnen blijven haken in je kussen of de lakens. Zo komen er halen en gaatjes in het beddengoed en er is ook nog de optie dat jij je oorlel uitrekt of je gaatje kan uitscheuren. Niet prettig toch?!

Je oorbellen kunnen beschadigd raken

Slaap je toch graag met oorbellen in? Dan kun je het beste op je rug liggen met je achterhoofd op het kussen. Dan moet je natuurlijk wel muisstil blijven liggen en gaan draaien. Dat is toch onmogelijk? Iedereen draait namelijk in zijn of haar slaap. Je zit aan je gezicht, je haar en je oren. Je oren en oorbellen hebben tijdens het slapen best wat te verduren. Je oorbellen kunnen afbreken doordat je erop ligt of je raakt ze misschien wel kwijt. De sluiting van de oorbel kun je zo gemakkelijk kwijtraken en in het ergste geval is je hele oorbel verdwenen. Daarnaast kunnen ze de vorm verliezen en buigen. Zonde toch?

Net gaatjes laten schieten en slapen met oorbellen

Wanneer je net gaatjes hebt laten schieten zal je ongetwijfeld verteld zijn dat je de zweerknopjes minimaal 6 weken moet inhouden en geregeld aan je oorbel moet draaien. Dit klopt ook, anders kunnen je gaatjes snel dichtgroeien. Dat betekent wel dat je dus wel moet slapen met zweerknopjes. Ook kunnen we je vertellen dat dit niet al te lekker gaat liggen. Helemaal wanneer je dit nog niet gewend bent. Om voor enige verlichting te zorgen zou je een rubberen dopje achter de vlindersluiting van je oorbel kunnen plaatsen. Om deze manier drukt het achterste stuk van het pinnetje van de oorbel niet in je vel. Voor de rest is het wennen, wennen en nog eens wennen. Wanneer de 6 weken erop zitten is slapen met oorbellen voorbij en kun je ze gerust uitdoen in de nacht.

 

Deze artikelen zijn ook leuk!