Sieraden

Armbandjes trends 2022

armbandjes trends

Armbanden komen in allerlei soorten en maten. Maar polsen ook! Let er dus op wat voor maat armband je wilt gaan kopen. Wat vind je fijn, een armband die je lekker los voelt bungelen of toch liever één (of veel meer natuurlijk) die wat strakker zit? Sommige armbanden rinkelen wat, daar kan best een vertrouwd geluid zijn. Denk even na of dat wat voor jou is. Meet thuis je pols even op. Dat kan gewoon met een maatlint uit de naaidoos. Een gemiddelde damesmaat is zo’n 16-17 cm. Is jouw pols veel smaller of juist dikker, houd daar dan even rekening mee als je gaat winkelen.

Ja, wat kunnen we zeggen over de materialen van armbanden? Dat kan heel erg uiteenlopen. Het begint al met veel variaties van touw, lint, suède, leer, kunststof, elastiek, gevlochten, geknoopt, met kralen, met of zonder sluiting. Dan natuurlijk nog een hele variatie van materialen zoals metaal, zilver en goud. Ga je nu een eerste armbandje aanschaffen? Denk dan eens na wat je zou willen hebben. Bij welke kleding ga je je armband dragen of wordt het een sieraad dat je iedere dag wilt dragen en dus overal goed bij moet staan? Een armband met sluiting kan soms wat problemen opleveren. Kijk of je het slot zelf open en dicht kunt maken zonder hulp van iemand anders.

Kies je voor een armband, of wordt het een hele set? Houd bij een set wel rekening met een thema. Kies de armbanden van een speciaal materiaal of in bepaalde kleuren. Zorg dat het type kraal bijvoorbeeld leuk bij elkaar past en makkelijk te combineren valt met je kleding en andere sieraden. Wil je de sieraden continu blijven dragen, moeten ze er wel tegen kunnen om mee onder de douche te gaan.

Er zijn ook dit jaar weer veel verschillende armbanden op de markt te vinden. Een armband vinden die perfect bij jouw outfit past én daarnaast ook nog een trend is is vaak lastiger dan je denkt. Daarom hebben wij besloten om een paar trends voor deze zomer op een rijtje voor je te zetten!

Minimalistische armbanden

Minimalistische armbanden zijn natuurlijk tijdloos en daarom zullen we ze dit jaar nog om veel polsen zien hangen! En gelukkig maar, want deze armbanden zitten totaal niet in de weg en passen vaak bij iedere outfit! Er zijn daarnaast ook veel kleuren beschikbaar voor dit soort armbandjes, denk hierbij aan zilver, goud, rosé, en zelf gekleurde touwtjes.

Ook kun je meerdere armbandjes met elkaar combineren om ervoor te zorgen dat ze zo meer opvallen. Zo kan je bijvoorbeeld twee minimalistische gouden armbandjes omdoen met daarbij een bijpassend horloge. Doordat de armbandjes een klein formaat hebben zal het niet zo snel too much worden, waardoor je ze prima kunt combineren. Het combineren van minimalistische sieraden wordt de Mix and Match trend genoemd.

Kleur

Vooral op de warmere dagen zullen sieraden met veel kleur gedragen worden. Hoe meer kleur, hoe beter! Deze armbanden zullen perfect passen bij een heerlijk zomers jurkje of een basic outfit. Hierdoor zullen jouw sieraden veel meer opvallen! Als je niet zo van opvallende sieraden houdt, maar wel graag kleur in je accessoires wil hebben, kan je ook kiezen voor een minimalistisch armbandje met bijvoorbeeld een fel roze touwtje.

Vintage

Vintage sieraden zijn deze zomer ook weer helemaal hot! Vooral bij armbanden en kettingen zal je deze trend vaak voorbij zien komen. Vooral armbanden met onder andere rozen zal vaak gedragen worden. Deze armbanden zijn vaak ook goud, omdat dit het meest vintage uitstraalt.

Je eigen identiteit ontwikkelen

Het belangrijkste is natuurlijk dat jij je goed voelt in de kleding en accessoires die je draagt. Vind je deze trends nou helemaal niks? Wees dan niet bang om te dragen wat jij zelf mooi vindt! Een eigen identiteit ontwikkelen is namelijk ook gewoon een trend in 2022! Draag dus vooral gewoon die gekke armband die je vriendinnen zo afschuwelijk vinden, maar die jij zo mooi vindt of zo graag draagt. Helemaal niks is te gek or te raar dit jaar!

Deze artikelen zijn ook leuk!