Sieraden

De beste horlogemerken? Wij lichten er 3 toe

De beste horlogemerken

Dit is een lastige uitspraak, dat zijn wij volledig met jullie eens, echter is het bezitten van een horloge uiteraard iets persoonlijk. En dan is het nogal tegenstrijdig, dat wij een artikel schrijven met de 3 beste horlogemerken.

Toch is het een prachtig lijstje waar wij u tegen zeggen, want eerlijk is eerlijk iedereen heeft merken waar hij van droomt. En je vervolgens zogeheten ‘verzamelaars’ in je verzameling zou moet hebben zitten. Wij van tweedehandsjuwelier.nl, zochten 3 vette modellen voor je uit!

1:Koop absoluut de Rolex Cosmograph Daytona

Mensen, die een beetje bekend zijn met horloges weten immers, dat een Rolex thuishoort in dit rijtje. Het is tegenwoordig een heus statussymbool, waar veelal in de rap hip/hop wereld mee wordt gepronkt. Het legendarische horlogemerk heeft een aantal nog legendarischer modellen in haar collectie.

De Daytona is dan zo’n pareltje, die je écht moet bezitten, terwijl het eerder bedoeld was om als ‘Le Mans’ op de markt te komen. Echter werd toch besloten n.a.v. een juridische strijd om het toch te vernoemen naar de Daytona race in de Verenigde-Staten.

2: Audemars Piguet, is één van de beste horlogemerken

Het aanzien van horloges maakte een metamorfose door in de jaren 70. Na decennialange nieuwe evolutionaire ontwikkelingen, brak er vervolgens een nieuw tijdperk aan. De horlogedesigns werden steeds meer uitgesproken, zodat de uurwerken wat dunner konden worden. En het uiteindelijk kwam het quartz-uurwerk ook op, waardoor de Zwitserse industrie in een moordend tempo haar monopolie verloor op de wereldwijde horlogemarkt.

Toch was er een sprankje hoop in de Zwitserse horlogewereld, omdat de Royal Oak werd geboren. Het horloge werd ontworpen door ontwerper Gerald Genta en het was uitgesproken, groot, ruig en bovendien van staal. Dit bleek een gouden zet te zijn voor Audemars Piquet, daarom is het volgens ons één van de beste horlogemerken.

Audemars Piguet
Koop eens het Zwitserse Audemars Piguet.

3: Omega is legendarisch en daarom één van de beste horlogemerken

Het legendarische merk werd ooit bekend door haar avonturen in de ruimte. En dat het in 1e instantie ooit is bedacht als autorace-horloge. Toen de NASA destijds voor haar ruimtevaartprogramma’s opzoek was naar een betrouwbaar horlogemerk.

Kwamen zij uit bij het merk Omega, die uiteindelijk accuraat, betrouw en bovendien robuust genoeg bleek te zijn. Om mee te kunnen gaan op de ruimtevaartmissies naar de maan!

Wanneer koop jij één van deze prachtige horlogemerken?

Wij hopen, dat je iets aan ons artikel mag hebben gehad en dat je wellicht ooit zelfs eens zo’n legendarisch klokwerk mag bezitten. Ga je dan liever een Omga? Of toch liever voor de Rolex? Wat je voorkeur ook mag zijn. Het blijven stuk voor stuk legendarische merken!

Wanneer koop jij één van deze horlogemerken?

Deze artikelen zijn ook leuk!