Sieraden

Witgouden sieraden, dit wil je weten:

Witgouden sieraden

Er zijn veel verschillende soorten en maten sieraden. Juist daarom is er voor iedereen wel een sieraad te vinden. Maar ook omdat er zoveel verschillende soorten sieraden zijn kan het ook zijn dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Ga je voor een statement sieraad of juist voor minimalistisch? En voor welk soort materiaal wil je kiezen? In dit artikel vertellen we je graag meer over witgouden sieraden.

Wat zijn witgouden sieraden?

Zoals de naam al zegt, deze sieraden zijn van goud gemaakt. Dit goud is fijn goud dat vermengd is met andere soorten metalen. Doordat het met andere metalen vermengd is krijgt het een zilveren kleur. Iedere smit heeft hier zijn eigen samenstelling voor dus niet in elk sieraad zit hetzelfde materiaal aan metaal. Maar alleen het metaal is niet genoeg om tot deze kleur te komen. Om deze mooie kleur te krijgen is er ook een laafje met rhodium nodig. Door rhodium aan het sieraad toe te passen voorkom je corrosie waardoor de sieraden meteen langer mooi blijven.

Een ring van witgoud

Een ring van witgoud is een goede optie voor mensen die niet van een gouden kleur houden en wel graag zilver dragen. Witgoud heeft namelijk de uitstraling van zilveren sieraden. Alleen de kwaliteit is hetzelfde als dat van gouden sieraden.

Doordat er goud in de ring zit zal het een stuk langer meegaan dan een ring van zilver. Daarnaast heeft het ook gewoon een erg mooie uitstraling. Trouwringen worden tegenwoordig ook geregeld van witgoud gemaakt. Ringen van witgoud hebben uiteraard dezelfde ringmaat als andere soorten ringen.

Witgouden sieraden schoonmaken doe je zo:

Sieraden van witgoud kun je in principe op dezelfde manier schoonmaken als je andere sieraden. Een ring van witgoud kun je bijvoorbeeld gemakkelijk schoonmaken met warm water en een klein drupje afwasmiddel. Poets het goed schoon met een zachte doek en de ring ziet er weer als nieuw uit!

Let wel op wanneer je witgouden ring een steen of diamant heeft. Daarbij wordt het schoonmaken toch wel wat minder eenvoudig. Je wil de diamant of steen uiteraard niet beschadigen toch? Wanneer je warm water gebruikt om deze ring schoon te maken zorg dan dat je de ring pas uit het water haalt wanneer het water in zijn geheel is afgekoeld.

Rodineren van witgouden sieraden

Wanneer je witgouden sieraden draagt is het verstandig om je witgouden sieraden regelmatig te laten rodineren. Op deze manier wordt er een laagje op je sieraad gezet tegen het beschadigen. Dit laagje slijt op den duur tijdens het dragen van de sieraden. Het is dus aan te raden om je sieraden eens in de zoveel tijd opnieuw te laten rodineren.

Witgouden sieraden

Witgouden sieraden moeten dus wat beter onderhouden worden dan andere soorten sieraden. Daar weegt wel tegen op dat deze soort sieraden gemaakt zijn van erg sterk materiaal en dat ze gewoon een ontzettend mooie uitstraling hebben. Ze zijn dan ook zeker de moeite waard!

Ben jij een witgoud fan?

Deze artikelen zijn ook leuk!