Sieraden

Het dragen van een broche

broche

Er zijn verschillende soorten broches. Je komt ze tegen in goud, zilver, maar tegenwoordig ook in stainless steel. Naast dat er verschillende soorten broches zijn, zijn ze ook op verschillende manieren te dragen.

Een broche ouderwets?

Broches zijn sieraden die al jaren gedragen worden. Een groot gedeelte neigt ernaar om geen broche te dragen omdat het dragen ervan ook als ouderwets wordt gezien. En dat is eigenlijk doodzonde! Niets is namelijk minder waar. Zo zijn dit ontzettend veelzijdige accessoires. Dit komt doordat ze op allerlei manieren te dragen zijn. Je plaatst dit sieraad namelijk erg strategisch op de plek die jij maar wilt. Met andere sieraden gaat dit vaak net was lastiger.

Een ring gaat namelijk om je vinger, oorbellen in je oren, horloges en armbanden om de pols en laten we uiteraard die mooie ketting om je nek niet vergeten. De meeste sieraden beperken zich dus tot een plek of lichaamsdeel, met een broche kun je alle kanten op.

Broches zijn persoonlijk

Broches zijn persoonlijke sieraden. Door ze goed te stijlen kan het echt heel hip en tegelijkertijd klassiek zijn. Het creëert net dat beetje meer persoonlijkheid. Verteld een verhaal en kan je outfit net even helemaal de finishing touch geven.

Een broche kan de vrouw maken, net zoals dat een broche je look af kan maken. Eigenlijk zal je er voor meerdere looks wat moeten hebben. Het kan een zakelijke look in die formele jurk helemaal afmaken, maar ook je feestoutfit of juist je outfit die je aandoet tijdens het stappen.

Wanneer je een broche op de juiste manier matcht zal het een echte eyecatcher zijn.

Traditioneel

Wist je dat broches vroeger zijn uitgevonden om kleding beter te laten passen of om kleding bij elkaar te houden? Tegenwoordig hebben we allerlei verschillende manieren gevonden om deze prachtige objecten te dragen. Daarbij gaat het er meestal om dat de broche je outfit ‘af’ maakt.

Traditioneel werden broches door wat oudere vrouwen gedragen en wel aan de linkerkant van de borst. Traditioneel gezien wordt dit als de beste en juiste manier gezien.

Maar tegenwoordig is het juist helemaal hip om dit sieraad overal te kunnen dragen. Dit kan bijvoorbeeld op een hoed, een tas, een jas, een trui of een jurk. Natuurlijk zijn dit enkele voorbeelden, je mixt en matcht een broche namelijk op de manier en de plek waarop jij dit graag wil.

broche

Hoe groot is jouw collecties broches?

Deze artikelen zijn ook leuk!