Sieraden

Tweedehands horloge kopen? Waar moet je op letten?

Tweedehands horloge kopen

Tweedehands horloge kopen? Ja, daar hangen zeker wat haken en ogen aan vast, oftewel dingen waar je rekening mee dient te houden. Want je wil immers een goede aankoop doen? Zodat jouw horlogecollectie zonder addertjes onder het gras kan worden aangeschaft.

Dus wil jij een tweedehands horloge kopen? En ook nog eens blijven genieten? Wij van tweedehandsjuwelier.nl, zochten de belangrijkste punten voor je uit.

Je gaat een tweedehands horloge kopen? Doe goed je research

Van vrijwel elk gerenommeerd horlogemerk, dat er dus toe doet, bestaan er helaas genoeg vervalsingen. De handel in deze imitatiemodellen, is dan ook zéér groot te noemen. Met een beetje zoekwerk kom je deze neppemodellen dan ook zonder moeite tegen.

Dus ga je een tweedehandshorloge kopen? Check dan van tevoren goed of er veel vervalsingen in de markt zijn. En houd de informatie bij de hand, zodat jij tijdens het aanschaffen dit vergelijken met het aangeboden model. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Weet wie de verkoper is wanneer je een tweedehands horloge wil kopen

Tijdens het kopen van een tweedehandshorloge, is het van belang om goed te weten wie de verkoper is. Koop je het bij een particuliere verkoper? Bij een handelaar? Of toch bij een juwelier? Probeer daarom van tevoren, zoveel mogelijk informatie te vergaren.

Koop je jouw pronkstuk via het internet? Bijvoorbeeld: via Facebook of een verkoopsite, zoek dan vooral naar de verkoper. Google eens op zijn of haar naam, is er iets bekend? En bekijk uiteraard de recensies.

Tip: Vraag de verkoper om een certificaat van echtheid. Kan de verkoper niet tonen, wees dan voorzichtig!

Weet wie de verkoper is
Laat je niet oplichten, dus let goed op en weet wie de verkoper is!

Heeft het horloge een goed zichtbaar serienummer?

Op een goed horlogemodel staat over het algemeen bijna altijd een serienummer vermeldt. Vaak is die terug te vinden als gravering in de horlogekast. Beschikt het model, dat jij wil aanschaffen daar niet over? Wees dan absoluut op je hoede!

De kans bestaat namelijk, dat je hier te maken hebt met een vervalsing. Daarnaast adviseren wij je ook om altijd een kijkje te nemen naar enkele uiterlijke kenmerken. Wat precies? Kijk naar het materiaalgebruik, de afwerking en ook het materiaal op de minutenwijzers.

Tip: Schijn eens over de wijzers heen, lichten ze niet op in het donker? Dan is het bijna 100% zeker een vervalsing.

Tweedehands horloge kopen, altijd goed opletten

Wij adviseren je met klem om ten alle tijden: goed te blijven opletten voor het aanschaffen van een tweedehands horloge. Weet wie de verkoper is en neem onze tips zeker in acht. Uiteraard ben je niks verplicht, maar een gewaarschuwd mens telt immers altijd voor twee!

Veel succes!

Deze artikelen zijn ook leuk!